Webmail

Overal ter wereld uw e-mail lezen.

Domein check

Is uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar?

Helpdesk

 0224-553335

 support@soko.nl

Maa t/m vrij van 9:00 tot 17:00 uur

Weg met spam en virussen

Men schat dat meer dan 85% van het dagelijkse mailverkeer spam is. Onder spam verstaan we de mail die als ongevraagd en ongewenst ontvangen wordt. Waarom wordt er zoveel spam verstuurd? Technisch is het heel makkelijk met 1 druk op de knop naar miljoenen mensen mail te versturen. Wanneer van deze miljoenen mails er toch 0,1% gelezen of op gereageerd wordt dan heeft men, met in verhouding weinig inspanning, een redelijk resultaat. Men verwacht ook niet dat spam ooit zal stoppen.
 
U wilt een spamvrije mailbox. U zit niet te wachten op deze bende die kostbare tijd kost. Daarom heeft u een spam filter nodig. Als u een mailserver heeft, heeft u op uw server een spam filter nodig. Deze dient echter regelmatig bijgewerkt te worden. Ook dat kost tijd en er is expertise voor nodig. Soko kan u dat uit handen nemen.

Mail scanning inbound

De mail die naar uw mailserver gestuurd wordt gaat eerst via mailservers van Soko (inbound gateway). Daarna wordt de mail afgeleverd op uw eigen server.
 
De mailscanning is per mailserver.
Onbeperkt aantal mail en gebruikers en domeinnamen.
In overleg kan eventueel opgevangen spam naar een aparte mailbox op uw server gestuurd worden.
Bijkomend voordeel is dat de mail 4 dagen opgeslagen wordt mocht uw mailserver niet te bereiken zijn. De mail wordt netjes afgeleverd wanneer uw mailserver weer bereikbaar is.
 
Per maand 12,00 Bestellen
 

Mail scanning outbound 

U heeft zelf een mailserver en u wilt dat de mail die u verstuurd gescanned wordt. Of uw provider laat het niet toe dat u zelf een mailserver heeft om rechtstreeks uit te mailen. Veel internet providers blokkeren uitgaande mail via port 25.
Soko levert u een uitgaande mail gateway die de mail scant en aflevert bij de ontvanger.
 
Per maand 12,00 Bestellen

Mail scanning Out- en inbound

Bovenstaande 2 diensten gecombineerd
Per maand 20,00

Techniek

Er wordt gebruik gemaakt van meerdere technieken om de spam te scannen. Hieronder een aantal wat nader uitgelegd.

Reverse DNS record. Een mailserver die mail verstuurd dient een Reverse DNS record aangemaakt te hebben voor het ip nummer van de mailserver.

Blacklisten. Een mailserver mag niet geregistreerd zijn op een DNS Blacklist.
 

Commtouch spam check. Commtouch is een marktleider op het gebied van spam- en virusuitbraken. Ze houden wereldwijd bij waar veel spam vandaan komt, wat de eigenschappen zijn van die mails. Op basis daarvan werken ze continue de spamfilters bij.

Spamassassin is een van de meest gebruikte spamfilters ter wereld. SpamAssassin-based Patroonherkenning Engine als onderdeel van onze multi-layered bescherming anti-spam strategie.
 
Bayesian filtering. Voor meer infomatie over Bayesian kunt u terecht op wiki.
 
Url filtering. Ook voor URL's (de links naar websites) bestaat online een database waarin wordt bijgehouden welke URL's veel voorkomen in spam mails. Door de URL's in een mail te controlleren in zo'n database kan mede gecontrolleerd worden of de mail spam is.

Alle bovenstaande filters geven een waarde mee aan een mail. Wanneer een mail door verscheidene filters gezamenlijk een spamwaarde verkrijgt die boven een bepaalde drempel uit komt, dan wordt de mail geweigerd. Een mail wordt nooit op basis van 1 criterium geweigerd. Daardoor neemt de kans op een false-positive uitermate klein wordt.

De algemene voorwaarden van Soko BV zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Noordwest-Holland