Webmail

Overal ter wereld uw e-mail lezen.

Domein check

Is uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar?

Helpdesk

 0224-553335

 support@soko.nl

Maa t/m vrij van 9:00 tot 17:00 uur

Het heractiveren van een domeinnaam

Wanneer u besluit om uw domeinnaam op te heffen dan wordt deze niet meteen uit de database van de SIDN gehaald, maar voor 40 dagen in quarantaine geplaatst.
Vanaf 1 september 2008 heeft de SIDN het systeem ingevoerd om eigenaars van domeinnamen 40 dagen bedenktijd te geven. Domeinkapers asen op 'mooie' domeinnamen en leggen deze vast zodra ze opgezegd zijn. Het zou jammer zijn wanneer een domeinnaam verloren gaat door miscommunicatie of een administratief probleem. Daarom de 40 dagen bedenktijd. Binnen deze 40 dagen is het mogelijk om de domeinnaam weer te heractiveren, oftewel uit quarantaine te halen.
 
Elke registrar kan een domeinnaam uit quarantaine halen ook al was de naam bij een andere registrar geregistreerd geweest. De kosten van het heractiveren van een domeinnaam die in beheer was bij Soko zijn Ä 50,00. De kosten om een domeinnaam te heractiveren die bij een andere Registrar geregistreerd is geweest zijn Ä 100,00. De SIDN heeft deze bedragen ingesteld zodat men niet te lichtzinnig is bij het opheffen van een domeinnaam.
De algemene voorwaarden van Soko BV zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Noordwest-Holland
Gebruik dit formulier om afgenomen diensten bij Soko BV op te zeggen.