Domeinnaam opheffen

Een domeinnaam wordt geregistreerd bij instanties die daarvoor op het internet zijn aangewezen (Registrars). Deze instanties houden bij per wanneer een domeinnaam en door wie een domeinnaam geregistreerd is. 
Registars houden bij wie de eigenaar van de domeinnaam is, en wat de contactgegevens zijn. Registraties van domeinnamen worden jaarlijks automatisch verlengd. Zo lang de registratie van de domeinnaam verlengd wordt blijft u eigenaar van de domeinnaam.

Opzeggen

Ten eerste dient de domeinnaam tijdig opgezegd te worden rekening houdend met de opzegtermijn van 30 dagen. Dit houdt vaak in dat wanneer u de factuur al ontvangen heeft dat de opzegtermijn al vestreken is en de domeinnaam voor het het komende jaar verlengd is.

Wanneer u de domeinnaam opzegt wat gebeurd er dan?

Soko geeft aan de Registrar door dat de registratie van de domeinnaam op de verloopdatum niet meer verlengd hoeft te worden.
Na de verloopdatum komt de domeinnaam meestal voor een periode van 40 dagen, in quarantaine. Dit is een soort bezinningsperiode. In deze periode kan de eigenaar van de domeinnaam alsnog de registratie heractiveren. Hier zijn behalve de registratiekosten extra kosten aan verbonden.

De domeinnaam houdt op te bestaan

Na de quarantaineperiode houdt de domeinnaam op te bestaan. U bent er dan geen eigenaar meer van en een ander kan besluiten om de domeinnaam te registreren.

Opzeggingen kunnen via mail support@soko.nl gedaan worden.
Gebruik dit formulier om afgenomen diensten bij Soko BV op te zeggen.